På startainsamling.wwf.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.

Stöd WWFs arbete för regnskogen

Tillsammans kan vi göra skillnad

När du startar en egen insamling är du med och bidrar till att stoppa illegal avverkning, skydda utrotningshotade arter och till fler naturvårdsprojekt. För det finns hopp. Där WWF jobbar aktivt för att skydda livsmiljöer, återhämtar sig livet igen.

Livet i regnskogen måste räddas!

Hälften av regnskogen har försvunnit på hundra år. Den värdefulla regnskogen är avgörande för planetens biologiska mångfald. Mer än hälften av alla landlevande djur- och växtarter lever här, på bara sju procent av vår landyta. Regnskogen ger oss mat, mediciner och rent vatten – och är en nyckel för att bromsa klimatförändringarna. Trots det förstörs planetens regnskog i en oroväckande snabb takt.

Hoten

Skogsbränderna blir både allt fler och intensivare. Det som sker är katastrofalt för regnskogens alla invånare, såväl för djuren som för människorna. Avskogningen, som ofta är inkörsporten till de ökande bränderna, fortsätter i snabb takt. På bara 100 år har så mycket som hälften av jordens regnskog avskogats och försvunnit och förlusten av liv är enorm! Regnskogens fantastiska invånare drabbas även hårt av tjuvjakt och illegal handel. Till exempel har hälften av alla orangutanger på Borneo, 100.000 individer, försvunnit bara de senast 20 åren. Jägare kidnappar unga orangutanger för att sälja som husdjur, och dödar samtidigt deras mödrar.

Vad gör WWF

WWF arbetar för att stoppa skövlingen och förlusten av liv i världens regnskogar. Tillsammans med urfolk och andra lokala grupper fokuserar vi på att hitta lösningar som bevarar och binder ihop deras skogar samt restaurerar förstörda ekosystem. Vi jobbar också med akutinsatser som att släcka bränder och att rädda unika arter som bergsgorillor och orangutanger.