På startainsamling.wwf.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.

Cook for Nature

Var med när vi som älskar matlagning gör skillnad genom att ställa om till "Hållbara julbord"! Cook for Nature är ett event som stöds av WWF för att uppmärksamma att vår enda planet är i kris.

Resultat just nu

{{ collected_gift_amount_formatted }}

Insamlat belopp

Var med när kändiskockar gör skillnad – och tävla om deras fina priser!

Här har Sveriges kändiskockar gått ihop för att samla in pengar till vår planet i kris. Så anta utmaningen om "Hållbar mat på julbordet" och stöd din favoritkocks insamling här nedan. Och tävla om kockarnas priser: drömfrukost med Sébastien hemma hos dig, matlagningskurs online, presentkort på restaurang och signerade kokböcker. Dessutom är du med i utlottningen av totalt 20 veganska julbord för 6-8 personer från ekologiska matkasseföretaget Ecoviva, med leverans hem till dig 20 december.

Här är kockarna som utmanar varandra

Mattias Kristiansson

Mattias är en av Sveriges största profiler inom vego och en riktig matnörd som älskar att slänga sig över nya smaker, konsistenser och råvaror. Han driver tidningen VEGO och är nu aktuell med den indiska vegetariska kokboken Green India tillsammans med sin sambo Aman. Gå in på länken nedan för att tävla om en indisk vegansk middag för fyra personer hemma hos oss i Stockholm och fyra signerade exemplar av kokboken Green India samt veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Delta i Mattias insamling

Renée Voltaire

Renée är matfilosofen som vill att hållbarhet och hälsa ska hänga ihop utan att kompromissa på smak. Därför har hon sedan 15 år ett varumärke som bär hennes eget namn. Hon brinner för växtbaserad och ekologisk mat som fler och fler bör äta varje dag. Gå in på länken nedan för att tävla om Renées produkter och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Delta i Renées insamling

Paul Svensson

Paul brinner för att inspirera till en grön matfilosofi där han hyllar växtriket och väljer produkter som är bra för både oss människor och naturen. Hans passion är att öka respekten för allt som produceras, alla delar av råvarorna men också att minska matsvinnet. Gå in på länken nedan för att tävla om Pauls matlagningskurs online och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Delta i Pauls insamling

Frida Ronge

Frida är den kulinariska ledaren på TAK vars kreativa lösningar matar världen och hjälper miljön. Som trendsättare, förebild och aktivist för MSC-märkning är hon en av de ledande rösterna för en ökad hållbarhet på restaurangerna i Sverige. Gå in på länken nedan för att tävla om Fridas presentkort, en middag för två personer på restaurang TAK i Stockholm och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Delta i Fridas insamling

Gustav Johansson

Gustav driver Sveriges största veganska matblogg, där han vill inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt, gott och självklart det kan bli utan kött. Utöver bloggen och att skriva kokböcker håller han ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är en frekvent debattör. Gå in på länken nedan för att tävla om Gustavs två paket kokböcker och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Johannes Cullberg

Johannes har en passion för hälsosamma och hållbara affärer. Genom Paradiset erbjuder han en ny typ av matmarknad som bara säljer hälsosam och hållbar mat. Han brinner för att sprida kunskap kring folkhälsa och planethälsa och har bestämt sig för en mer hälsosam framtid för våra barn och för vår planet. Gå in på länken nedan för att tävla om årets pandabok 2022 och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Sébastien Boudet

Sébastien är konditor, kock och bagare som arbetar med att sprida kunskap och vision om bra mat och bröd genom att hålla kurser, workshops och föreläsningar. Allt med stort fokus på ekologisk och hållbar gastronomi. Senast har han drivit bageri och restaurangen "Sebastien på söder". Hans fokus nu är att skapa möjligheter med lösningar för alla som vill växla till att bli mera hållbara. Gå in på länken nedan för att tävla om Sébastiens drömfrukost hemma hos dig och veganska julbordsmatkassar från Ecoviva.

Ecoviva

Annika och Amina, barndomsvänner och grundare till Ecoviva, har passion för god mat och väljer det bästa till deras prisbelönta matkassar. De utvärderar råvarorna med omsorg som provlagas till de fantasifulla recept de tar fram. Deras mål är att underlätta för kunder genom att bidra till matlust och njutning med god mat på främst ekologiska, och gärna svenska, råvaror för att bidra till en hållbar framtid. Gå in på länken nedan för att tävla om valfri ekologisk matkasse och veganska julbordsmatkassar.

 • Mattias Kristiansson
  Det allra roligaste är att överraska skeptikerna. Hållbart, ekologisk och veganskt dras med vissa fördomar som är så enkla att överbevisa. Det här är ju riktigt god mat.
 • Renée Voltaire
  Jag vill inspirera och vidga synen på vad ett modernt julbord kan innehålla. Det finns så många växtbaserade alternativ att upptäcka, experimentera med och bjuda på – god grön jul!
 • Paul Svensson
  En tredjedel av all mat som produceras i världen äts inte upp. Den slängs. Det är ren nonchalans inför jordens resurser och klimatet. Det fina är att vi kan göra så mycket genom att tänka till lite i vår vardag. En enkel insats för klimatet är att minska matsvinnet hemma – och välja mer hållbar mat.
 • Sébastien Boudet
  Att styra om till ett mer hållbart julbord känns som en självklarhet i dessa tider. Det är ett riktigt roligt och häftigt sätt att vara en del av en rörelse som kämpar för vår levande planet.

Så här gör din gåva och insamling skillnad

Varje gåva är viktig i kampen för vår planet i kris. WWF gör skillnad globalt. Vi förhandlar med regeringar, pressar politiker, samarbetar och agerar i över 100 länder. Vi driver tusentals projekt inom allt från naturvård till klimatsmarta energilösningar. Vi kämpar för arter, livsmiljöer och en omställning där vi börjar använda jordens resurser på ett hållbart sätt. Vi gör det tillsammans med miljontals människor över hela planeten – men vi behöver bli fler som agerar.

 • Gustav Johansson
  Mat är så mycket. Det är glädje, hälsa, möten mellan människor, konsumentmakt, inspiration ett ställningstagande och en känsla av att göra något för att rädda vår planet.
 • Frida Ronge
  Vi kan vara den sista svenska generationen som har snö på vintern i vissa delar av Sverige, på grund av klimatförändringarna. Med det sagt känns det självklart och viktigt att se över julbordet. Och dessutom roligt och gott.
 • Johannes Cullberg
  Jag vill förändra bilden av hållbar mat. Jag vill få fler att upptäcka att det är gott och spännande – förutom att planeten och hälsan blir glada.
 • Annika & Amina
  Julbordet lever och utvecklas – gamla traditioner möter nya. Det är häftigt att sätta nya rätter på bordet, som kommer vara självklar del när våra barn och barnbarn tänker tillbaka på sina jular.