På startainsamling.wwf.se används cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du detta.

Insamlingar som gör skillnad

Välkommen! Här startar du enkelt en egen insamling eller ger en gåva till en insamling du vill stötta. Vill du samla in pengar själv – eller i team med andra som du kan ha roligt och tävla mot? Kom igång på bara fem minuter – och gör skillnad för det ändamål som ligger närmast ditt hjärta.

Så här gör du för att starta en insamling

1. Välj ändamål som du vill stötta

Du kan starta en egen insamling eller en teaminsamling som privatperson eller företag

2. Berätta varför du vill starta en insamling

Engagera fler genom att skriva en kort text om din insamling och varför den är viktig

3. Dela med vänner, kollegor och familj

Sprid ditt budskap i dina sociala kanaler och mejl, ju fler som engagerar sig för vår planet desto bättre!

Populära insamlingar

Letar du efter ett team eller en insamling?

Så används pengarna

Arter

WWF arbetar aktivt med att stödja flera viktiga arter. Med ditt stöd kan vi fortsätta genomföra projekt för att försäkra oss att hotade arter som tigrar, pandor och gorillor inte går förlorade. WWF har vissa flaggskepsarter, det vill säga arter vi fokuserar extra mycket på att skydda.

Klimat

WWF arbetar på flera plan med klimatfrågan. Det rör sig om allt från projekt som rör enskilda områden och arter, till omfattande initiativ rörande nationella och internationella överenskommelser. Genom opinionsbildning mot allmänhet och politiker ska samhället göra den omställning som krävs för att rädda vår planet. Samarbetet med företag som vill bidra till en hållbar framtid är centralt.

Ekologiska fotavtryck

WWF rapporterar regelbundet om planetens tillstånd och mänsklighetens ekologiska fotavtryck i Living Planet Report, LPR. Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Ju mer vi producerar och konsumerar, desto mer påverkas allt levande omkring oss.